Nahoru

Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z TECHNOLOGIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

  • Obiloviny a jejich charakteristika
  • Skladování mouky
  • Suroviny v pekárenské technologii, použití, dávkování a vliv na výrobek
  • Droždí a tuky v pekárenské technologii
  • Chemické složení mouky
  • Moučné bílkoviny - lepek
  • Příprava žitných kvasů
  • Výroba chlebových těst
  • Kynutí chlebových těstových polotovarů
  • Pečení chleba
  • Výroba pšeničného těsta
  • TP při výrobě pšeničných těst na periodických a kontinuálních linkách
  • Kynutí a pečení běžného pečiva
  • Jemné pečivo - rozdělení
  • Výroba jemného pečiva
  • Výroba listového pečiva, charakteristika, druhy
  • Technologie těst lineckých, vaflových a lineckých třených
  • Výroba náplňových hmot a jejich charakteristika
  • Trvanlivé pekařské výrobky - charakteristika
  • Výroba těstovin
  • Extruze - výroba extrudovaných výrobků
  • Zlepšující přípravky a jejich charakteristika
  • Technologie výroby oplatek
  • Technologie výroby sušenek
  • Technologie výroby perníků

 

V Praze dne 15. září 2023