Nahoru

Tematické okruhy učiva pro přípravu k písemné maturitní zkoušce z ANALYTICKÉ CHEMIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie piva, vína, lihu a nealkoholických nápojů
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

1. část všeobecná

  • Chemické názvosloví
  • Vyčíslování chemických reakcí
  • Příprava roztoků
  • Základy analytické chemie kvalitativní (doplňování chemických reakcí)
  • Vážková analýza (výpočet)
  • Alkalimetrie (výpočet)
  • Acidimetrie (výpočet)
  • Manganometrie (výpočet)
  • Jodometrie (výpočet)
  • Argentometrie (výpočet)
  • Merkurimetrie (výpočet)
  • Chelatometrie (výpočet)

2. část odborná (principy + příklady výpočtů)

  • Stanovení sušiny a vlhkosti
  • Rozbor ječmene
  • Rozbor škrobnatých surovin (rýže)
  • Rozbor sladu
  • Rozbor chmelu
  • Rozbor piva
  • Rozbor melasy
  • Rozbor lihu
  • Rozbor vína a octa
  • Rozbor vody

 

V Praze dne 22. září 2021