Nahoru

Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z BIOLOGIE A MIKROBIOLOGIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie piva, vína, lihu a nealkoholických nápojů
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

  • Morfologie a cytologie prokaryotní buňky
  • Morfologie a cytologie eukaryotní buňky
  • Vlivy působící při kultivaci mikroorganismů
  • Izolace a selekce mikroorganismů
  • Propagace mikroorganismů
  • Metabolismus mikroorganismů
  • Enzymy a enzymatická činnost mikroorganismů
  • Genetika mikroorganismů
  • Technologicky významné mikroorganismy
  • Bezpečnost potravin
  • Technologicky škodlivé mikroorganismy
  • Opatření proti škodlivým mikroorganismům (suroviny, potraviny, zařízení, provoz)
  • Mikrobiologická kontrola vzduchu
  • Mikrobiologická kontrola vody a problematika odpadních vod
  • Mikrobiologická kontrola ječmene a sladu
  • Mikrobiologická kontrola chmele
  • Mikrobiologická kontrola pivovarských kvasinek
  • Mikrobiologická kontrola mladiny a mladého piva
  • Mikrobiologická kontrola piva
  • Mikrobiologická kontrola vína
  • Mikrobiologické kontroly při výrobě lihu
  • Mikrobiologická kontrola pekařského droždí
  • Obalové materiály v potravinářském průmyslu
  • Hygiena a sanitace v provozech potravinářského průmyslu
  • Mikrobiologické kontroly při výrobě nealkoholických nápojů

 

V Praze dne 22. září 2021