Nahoru

Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z BIOLOGIE A MIKROBIOLOGIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

     Mikroorganismy:

       •  prokaryotní

       •  eukaryotní

       •  užitečné

       •  škodlivé

     Kultivace mikroorganismů:

       •  vlivy

       •  růstová křivka

       •  živné půdy

       •  izolace a selekce

       •  propagace

     Fyziologie mikroorganismů:

       •  metabolismus

       •  enzymy

       •  genetika

     Opatření proti škodlivým mikroorganismům

     Bezpečnost potravin

     Mikrobiologické kontroly:

       •  vzduchu

       •  vody

       •  při výrobě mouky

       •  pekařských surovin

       •  náplní

       •  pečiva

       •  těstovin

       •  obalových hmot

       •  hygieny a sanitace v potravinářském průmyslu
     ____________________

 

V Praze dne 15. září 2023