Nahoru
English German French

Tematické okruhy učiva pro přípravu
k ústní maturitní zkoušce z MIKROBIOLOGIE

Studijní obor:   RVP: Analýza potravin; ŠVP: Analýza potravin
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

     Bezpečnost potravin.

     Opatření proti nežádoucím mikroorganismům.

     Hygiena a sanitace v provozech potravinářského průmyslu.

     Mikroorganismy:

       •  prokaryotické

       •  eukaryotické

       •  užitečné a škodlivé

     Fyziologie MO:

       •  metabolismus

       •  enzymy

       •  růstová křivka

       •  genetika

     Kultivace mikroorganismů:

       •  vlivy

       •  izolace a selekce

       •  propagace

     Mikrobiologická kontrola:

       •  obalových hmot a zařízení v potravinářském průmyslu

       •  vody a vzduchu

       •  při výrobě cukru a cukrovinek

       •  při výrobě těstovin a vajec

       •  mlékárenského průmyslu

       •  mlynářského průmyslu

       •  pekařského průmyslu

       •  masného průmyslu

       •  kvasného průmyslu (pivo, víno, líh)

       •  nápojového průmyslu

       •  konzervárenského průmyslu

       •  zpracování ovoce a zeleniny
     ____________________

 

V Praze dne 20. září 2024