Partneři G, SPŠ a SOŠ
(všechny odkazy na této stránce vedou mimo web školy)
ČLENSTVÍ A SPOLUPRÁCE S OBOROVÝMI SVAZY |
Škola je členem Českého svazu pivovarů a sladoven,
Českého svazu zpracovatelů masa
a Podnikatelského svazu pekařů a cukrářů.
Úzká spolupráce s nimi umožňuje odborný rozvoj učitelů, seznamování s moderními trendy technologií
a podporuje prezentaci školy na veřejnosti.
Český svaz pivovarů a sladoven vybudoval v budově školy laboratoř výroby piva, sponzoroval
zakoupení mikroskopů a řady dalších laboratorních pomůcek, pořádá exkurze do zahraničí. V současné
době SPŠPT připravuje ve vzájemné autorské i finanční součinnosti s Českým svazem pivovarů
a sladoven vydání nových učebnic odborných předmětů. Pracovníci školy se zúčastňují všech význačných
akcí svazu, naopak pracovníci závodů jsou členy poradního sboru školy.
|
PODNIKY PIVOVARNICKÉHO PRŮMYSLU |
Naše škola spolupracuje
s Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským
i s jednotlivými podniky, jako jsou zejména pivovary
Plzeňský Prazdroj
(Radegast,
Velké Popovice),
Pivovary Staropramen,
Budějovický Budvar,
Královský pivovar Krušovice,
Pivovar Černá Hora,
Pivovar Kácov,
Pivovar Litovel,
Pivovar Svijany a
Pivovar Nymburk,
dále minipivovary, zejména
Pivovar a restaurace U Fleků,
Klášterní pivovar Strahov,
minipivovar České zemědělské univerzity
a další malé i velké pivovary, ale i např.
Sladovna Nymburk,
člen společnosti
Sladovny Soufflet ČR.
V jednotlivých závodech je zajišťována výuka praxe žáků. Závody umožňují
exkurze žáků ve svých provozech. Firma
THERMOTECHNIKA BOHEMIA, s. r. o.,
se podílela na vybavení školního pivovaru cvičným výčepním pultem.
|
VYSOKÁ ŠKOLA CHEMICKO-TECHNOLOGICKÁ - Fakulta potrav. a biochem. technologie |
Na tuto školu nastupuje největší počet našich absolventů, kteří mají zájem
o vysokoškolské studium. Pracovníci
VŠCHT
pořádají každoročně besedy pro žáky 4. ročníků s podrobnými informacemi
o škole. Vzhledem k tomu, že SPŠPT je
fakultní školou VŠCHT,
umožňujeme studentům této vysoké školy zaměřeným na pedagogický směr vykonávat praxi pod vedením
našich učitelů a podílíme se tak na přípravě nových pedagogů – chemiků. Odborníci této vysoké školy
přednášejí na škole v rámci vedlejší hospodářské činnosti.
|
ZEMĚDĚLSKÁ UNIVERZITA V PRAZE (Suchdol) |
Po ukončení studia na SPŠPT mnoho studentů pokračuje ve studiu v různých bakalářských či magisterských
programech na Zemědělské univerzitě v Praze. Pedagogičtí pracovníci
Zemědělské univerzity se v naší škole podílejí na výuce oborů Technologie potravin a Ekologie a životní prostředí, čímž
umožňují prohlubovat a rozvíjet znalosti žáků. Žáci oboru Technologie potravin − technologie výroby piva, vína,
lihu a nealkoholických nápojů částečně absolvují praktickou výuku předmětu Dílenská cvičení ve školním pivovaru
Zemědělské univerzity, kde se seznamují s chodem středního minipivovaru. |
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE - Pedagogická fakulta a Fakulta tělesné výchovy a sportu |
Škola spolupracuje
s Pedagogickou fakultou a
s Fakultou tělesné výchovy a sportu
Univerzity Karlovy v Praze. Vyučující tělesné výchovy se zúčastňují přednášek pořádaných FTVS
a naopak studenti obou těchto fakult vykonávají na škole pedagogickou praxi pod vedením
vyučujících SPŠPT.
|
PIVO PRAHA spol. s r. o. |
|
PACOVSKÉ STROJÍRNY, a. s. |
Tato společnost pracující v oblasti pivovarnictví vypracovala pro školu projekt
laboratoře výroby piva; pracovníci firmy
Pivo Praha
přednášejí na škole v odborně zaměřených seminářích.
|
|
Škola spolupracuje s Pacovskými strojírnami, a. s., které mj. jsou výrobcem školního minipivovaru, v němž probíhá praktická
výuka vaření piva žáků oboru Technologie potravin - Technologie piva, vína, lihu a nealkoholických nápojů.
|
VÝZKUMNÝ ÚSTAV CUKROVARNICKÝ |
|
CUKROVARY A LIHOVARY TTD, a. s., Dobrovice |
VÚC Praha
pořádá pro školu odborné přednášky a umožňuje nejlepším žákům školy
publikovat nejkvalitnější odborné práce.
|
|
Cukrovar Dobrovice
umožňuje žákům školy exkurze do svých provozů, prezentuje své výrobky ve škole,
podílí se na provozu školních technologických učeben a výrazně se podílel na
vybavení moderní mikrobiologické laboratoře.
|
MASOZPRACUJÍCÍ PODNIKY |

 
Studenti oboru
Technologie potravin - zpracování masa vykonávají odbornou praxi i mimo budovu školy u partnerských firem
Globus ČR, k. s.,
Řeznictví a uzenářství V. Aron, Řeznictví a uzenářství Hudera a syn,
Řeznictví a uzenářství u Matků, Řeznictví a uzenářství Robertson, s. r. o.,
Řeznictví a uzenářství Maur, s. r. o., Řeznictví a uzenářství Kšána a syn,
Řeznictví a uzenářství Václav Šmejkal, Beroun, Maso - uzeniny Milan Svoboda,
Zimbo Czechia, s. r. o.
V průběhu školního roku vykonávají studenti také souvislou praxi
v délce 2 až 3 týdny u firem
ZŘUD - Masokombinát Písek CZ, a. s.,
ZŘUD - Masokombinát Polička, a. s.,
Globus ČR, k. s.,
Kaufland ČR, v. o. s.,
Xaverov, a. s.
,
Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Davle,
fa. Vláček, Mukařov a dalších. |
DALŠÍ POTRAVINÁŘSKÉ PODNIKY |
Škola spolupracuje i s řadou dalších společností, např. s výrobci nápojů
Coca-Cola,
Pepsi-Cola
nebo LIHO Blanice.
Tyto společnosti umožňují žákům školy exkurze do svých provozů, podílejí se na prezentacích školy,
nabízejí absolventům školy pracovní příležitosti.
|
AKCENT International House Prague, s. r. o |
Bítovská 3, Praha 4
Naše škola uzavřela smlouvu o spolupráci se zkouškovým centrem
Akcent IH Prague, na jejímž základě se mohou žáci naší školy zúčastnit
cambridgeských zkoušek z angličtiny a Goethe-Zertifikat z němčiny za zvýhodněných podmínek.
|
... a jiní ...
|