Tematické okruhy učiva pro přípravu
k písemné maturitní zkoušce z ANALYTICKÉ CHEMIE
Studijní obor: | RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie zpracování masa a masných výrobků |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
1. část všeobecná
Chemické názvosloví
Vyčíslování chemických reakcí
Příprava roztoků
Základy analytické chemie kvalitativní (doplňování chemických reakcí)
Vážková analýza (výpočet)
Alkalimetrie (výpočet)
Acidimetrie (výpočet)
Manganometrie (výpočet)
Jodometrie (výpočet)
Argentometrie (výpočet)
Merkurimetrie (výpočet)
Chelatometrie (výpočet)
2. část odborná (principy + příklady výpočtů)
Určení vaznosti masa
Stanovení sušiny a vlhkosti masa a MV
Stanovení NaCl v solicí směsi
Stanovení tuku v mase a MV
Stanovení bílkovin v mase a MV
Stanovení slanosti masa a MV
Stanovení čísla kyselosti a peroxidového u tuků
Určení tvrdosti vody
____________________
V Praze dne 20. září 2024