Tematické okruhy učiva pro přípravu k písemné maturitní zkoušce z ANALYTICKÉ CHEMIE
Studijní obor: | RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
1. část všeobecná
Chemické názvosloví, vyčíslování chemických reakcí, příprava roztoků
Základy analytické chemie kvalitativní (doplňování chemických reakcí)
Vážková analýza (výpočet)
Alkalimetrie (výpočet)
Acidimetrie (výpočet)
Manganometrie (výpočet)
Jodometrie (výpočet)
Argentometrie (výpočet)
Chelatometrie (výpočet)
2. část odborná (principy + příklady výpočtů)
Hodnocení mouky
Hodnocení kypřidel
Hodnocení mléčných surovin
Hodnocení tuků a olejů
Rozbor vody
Hodnocení kvasů a těst
Hodnocení chleba
Hodnocení pečiva
____________________
V Praze dne 20. září 2024