Nahoru
English German French

Tematické okruhy učiva pro přípravu k písemné maturitní zkoušce z ANALYTICKÉ CHEMIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

1. část všeobecná

     Chemické názvosloví, vyčíslování chemických reakcí, příprava roztoků

     Základy analytické chemie kvalitativní (doplňování chemických reakcí)

     Vážková analýza (výpočet)

     Alkalimetrie (výpočet)

     Acidimetrie (výpočet)

     Manganometrie (výpočet)

     Jodometrie (výpočet)

     Argentometrie (výpočet)

     Chelatometrie (výpočet)

2. část odborná (principy + příklady výpočtů)

     Hodnocení mouky

     Hodnocení kypřidel

     Hodnocení mléčných surovin

     Hodnocení tuků a olejů

     Rozbor vody

     Hodnocení kvasů a těst

     Hodnocení chleba

     Hodnocení pečiva
     ____________________

 

V Praze dne 20. září 2024