Nahoru
English German French

Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z BIOLOGIE A MIKROBIOLOGIE

Studijní obor:   RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie piva, vína, lihu a nealkoholických nápojů
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

     Mikroorganismy:

       •  prokaryotní

       •  eukaryotní

       •  užitečné

       •  škodlivé

     Kultivace mikroorganismů:

       •  vlivy

       •  růstová křivka

       •  živné půdy

       •  izolace a selekce

       •  propagace

     Fyziologie mikroorganismů:

       •  metabolismus

       •  enzymy

       •  genetika

     Opatření proti škodlivým mikroorganismům

     Bezpečnost potravin

     Mikrobiologické kontroly:

       •  vzduchu

       •  vody

       •  ječmene

       •  surovin pro výrobu piva

       •  piva

       •  vinařského provozu

       •  lihovarnického provozu

       •  pekařského droždí

       •  při výrobě nealkoholických nápojů

       •  obalových materiálů

       •  hygieny a sanitace
     ____________________

 

V Praze dne 20. září 2024