Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z BIOLOGIE A MIKROBIOLOGIE
Studijní obor: | RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
Mikroorganismy:
• prokaryotní
• eukaryotní
• užitečné
• škodlivé
Kultivace mikroorganismů:
• vlivy
• růstová křivka
• živné půdy
• izolace a selekce
• propagace
Fyziologie mikroorganismů:
• metabolismus
• enzymy
• genetika
Opatření proti škodlivým mikroorganismům
Bezpečnost potravin
Mikrobiologické kontroly:
• vzduchu
• vody
• při výrobě mouky
• pekařských surovin
• náplní
• pečiva
• těstovin
• obalových hmot
• hygieny a sanitace v potravinářském průmyslu
____________________
V Praze dne 20. září 2024