Tematické okruhy učiva pro přípravu k ústní maturitní zkoušce z TECHNOLOGIE
Studijní obor: | RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
- Obiloviny a jejich charakteristika
- Skladování mouky
- Suroviny v pekárenské technologii, použití, dávkování a vliv na výrobek
- Droždí a tuky v pekárenské technologii
- Chemické složení mouky
- Moučné bílkoviny - lepek
- Příprava žitných kvasů
- Výroba chlebových těst
- Kynutí chlebových těstových polotovarů
- Pečení chleba
- Výroba pšeničného těsta
- TP při výrobě pšeničných těst na periodických a kontinuálních linkách
- Kynutí a pečení běžného pečiva
- Jemné pečivo - rozdělení
- Výroba jemného pečiva
- Výroba listového pečiva, charakteristika, druhy
- Technologie těst lineckých, vaflových a lineckých třených
- Výroba náplňových hmot a jejich charakteristika
- Trvanlivé pekařské výrobky - charakteristika
- Výroba těstovin
- Extruze - výroba extrudovaných výrobků
- Zlepšující přípravky a jejich charakteristika
- Technologie výroby oplatek
- Technologie výroby sušenek
- Technologie výroby perníků
V Praze dne 20. září 2024