Tematické okruhy učiva pro přípravu
k ústní maturitní zkoušce z TECHNOLOGIE POTRAVIN
Studijní obor: | RVP: Analýza potravin; ŠVP: Analýza potravin |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
Suroviny v potravinářském průmyslu, zdravotní nezávadnost a jakost potravin
Hygiena, sanitace, bezpečnost práce a ochrana zdraví
Voda pitná, užitková a odpadní
Obaly
Konzervace potravin, výroba octa a nealkoholických nápojů
Kvasná technologie:
• výroba sladu
• výroba piva
• výroba vína
• výroba lihu a lihovin
Technologie mléka:
• tekuté a zakysané mléčné výrobky
• tvaroh a sýry
• koncentrované výrobky, mražené smetanové krémy
Technologie tuků:
• potravinářské oleje a tuky
Technologie cukru a cukrovinek:
• výroba těžké šťávy
• výroba krystalového cukru
• kakaové boby a jejich zpracování
• čokoládové a nečokoládové cukrovinky
Cereální technologie – mlynářství
Technologie zpracování mouky:
• výroba chleba a pečiva
• trvanlivé pečivo, těstoviny
Technologie zpracování masa a jatečné zpracování drůbeže
Technologie zpracování vajec
Technologie zpracování škrobu
____________________
V Praze dne 20. září 2024