Nahoru
English German French

Tematické okruhy učiva pro přípravu
k ústní maturitní zkoušce z TECHNOLOGIE POTRAVIN

Studijní obor:   RVP: Analýza potravin; ŠVP: Analýza potravin
  

Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.

     Suroviny v potravinářském průmyslu, zdravotní nezávadnost a jakost potravin

     Hygiena, sanitace, bezpečnost práce a ochrana zdraví

     Voda pitná, užitková a odpadní

     Obaly

     Konzervace potravin, výroba octa a nealkoholických nápojů

     Kvasná technologie:

       •  výroba sladu

       •  výroba piva

       •  výroba vína

       •  výroba lihu a lihovin

     Technologie mléka:

       •  tekuté a zakysané mléčné výrobky

       •  tvaroh a sýry

       •  koncentrované výrobky, mražené smetanové krémy

     Technologie tuků:

       •  potravinářské oleje a tuky

     Technologie cukru a cukrovinek:

       •  výroba těžké šťávy

       •  výroba krystalového cukru

       •  kakaové boby a jejich zpracování

       •  čokoládové a nečokoládové cukrovinky

     Cereální technologie – mlynářství

     Technologie zpracování mouky:

       •  výroba chleba a pečiva

       •  trvanlivé pečivo, těstoviny

     Technologie zpracování masa a jatečné zpracování drůbeže

     Technologie zpracování vajec

     Technologie zpracování škrobu
     ____________________

 

V Praze dne 20. září 2024