Tematické okruhy učiva pro přípravu k písemné maturitní zkoušce z ANALYTICKÉ CHEMIE
Studijní obor: | RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie piva, vína, lihu a nealkoholických nápojů |
Tematické okruhy zde ke stažení ve formátu PDF.
1. část všeobecná
- Chemické názvosloví
- Vyčíslování chemických reakcí
- Příprava roztoků
- Základy analytické chemie kvalitativní (doplňování chemických reakcí)
- Vážková analýza (výpočet)
- Alkalimetrie (výpočet)
- Acidimetrie (výpočet)
- Manganometrie (výpočet)
- Jodometrie (výpočet)
- Argentometrie (výpočet)
- Chelatometrie (výpočet)
2. část odborná (principy + příklady výpočtů)
- Stanovení sušiny a vlhkosti
- Rozbor ječmene
- Rozbor škrobnatých surovin (rýže)
- Rozbor sladu
- Rozbor piva
- Rozbor sirupu a nealkoholických nápojů
- Rozbor lihu
- Rozbor vína a octa
- Rozbor vody
V Praze dne 20. září 2024