Organizace profilové části maturitní zkoušky ve školním roce 2025/2026
RVP: Technologie potravin
ŠVP: Technologie zpracování masa a masných výrobků
povinné předměty:
skládá se z českého jazyka a literatury, z cizího jazyka a ze zkoušek tří odborných předmětů uvedených v učebním plánu. Zkouška z daného předmětu se v návaznosti na studovaný obor může realizovat písemně, prakticky, ústně nebo kombinací uvedených forem.
Pro obor RVP: Technologie potravin; ŠVP: Technologie zpracování masa a masných výrobků jsou stanoveny tyto předměty:
- český jazyk a literatura
- skládá se z písemné zkoušky (17. dubna 2026) a z ústní zkoušky (18.−21. května 2026),
- anglický jazyk
- skládá se z písemné zkoušky (27. dubna 2026) a z ústní zkoušky (18.−21. května 2026),
- technologie
- skládá se z praktické zkoušky (22. dubna 2026) a z ústní zkoušky (18.−21. května 2026),
- analytická chemie
- skládá se z písemné zkoušky (28. dubna 2026) a z praktické zkoušky (20. dubna 2026),
- biologie a mikrobiologie
- skládá se z praktické zkoušky (21. a 23. dubna 2026) a z ústní zkoušky (18.−21. května 2026).
nepovinné předměty:
mohou být 2 nepovinné zkoušky z předmětů uvedených v učebním plánu, které mají týdenní hodinovou dotaci min. 4 hod. týdně. Nabídku volitelných zkoušek pro jednotlivé studijní obory určuje ředitel školy s přihlédnutím k profilu absolventa daného oboru.
- fyzikální chemie
- koná se formou písemné zkoušky (29. dubna 2026).