Organizace profilové části maturitní zkoušky ve školním roce 2024/2025
RVP: Technologie potravin
ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků
DENNÍ STUDIUM:
povinné předměty:
skládá se z českého jazyka a literatury, z cizího jazyka a ze zkoušek tří odborných předmětů uvedených v učebním plánu. Zkouška z daného předmětu se v návaznosti na studovaný obor může realizovat písemně, prakticky, ústně nebo kombinací uvedených forem.
Pro obor RVP: Technologie potravin; ŠVP: Zpracování mouky, technologie pekařských a cukrářských výrobků jsou stanoveny tyto předměty:
- český jazyk a literatura
- skládá se z písemné práce (11. dubna 2025) a z ústní zkoušky (16.−22. května 2025),
- anglický jazyk
- skládá se z písemné práce (28. dubna 2025) a z ústní zkoušky (16.−22. května 2025),
- technologie
- skládá se z praktické zkoušky (14. nebo 23. dubna 2025) a z ústní zkoušky (16.−22. května 2025),
- analytická chemie
- skládá se z písemné zkoušky (29. dubna 2025) a z praktické zkoušky (25. dubna 2025),
- biologie a mikrobiologie
- skládá se z praktické zkoušky (22. a 24. dubna 2025) a z ústní zkoušky (16.−22. května 2025),
nepovinné předměty:
mohou být 2 nepovinné zkoušky z předmětů uvedených v učebním plánu, které mají týdenní hodinovou dotaci min. 4 hod. týdně. Nabídku volitelných zkoušek pro jednotlivé studijní obory určuje ředitel školy s přihlédnutím k profilu absolventa daného oboru.
- fyzikální chemie
- skládá se pouze z písemné zkoušky (9. dubna 2025).